Beschrijving

Panda wil een vriendje

Boek
Nederlands
Uitgegeven
door Veltman Uitgevers in
Samenvatting
Panda is alleen. Hij wil heel graag een vriendje. Maar hoe maak je vriendjes? Hij probeert flamingo’s, maki’s, blauwvoetgenten en pauwen na te doen, maar dat werkt niet. Wat dan wel? Oblong prentenboek met collageachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Panda wil een vriendje

Karen Simaeys, 11 december 2017

Panda voelt zich alleen. Hij zou zo graag een vriendje hebben, maar vrienden maken ... hoe doe je dat? Hij gaat in de leer bij andere dieren: flamingo’s, maki’s, blauwvoetgenten en pauwen. Zeker de tweede en derde soort zullen voor een aantal kleuters eerst nobele onbekenden zijn. Hij probeert te doen wat zij doen, maar dat loopt altijd op een sisser af. Net wanneer panda wil opgeven, is daar de voor de hand liggende oplossing: een andere panda. Die komt vragen of de twee misschien samen kunnen doen waar ze beiden sterk in zijn: eten. Al etend worden ze beste vrienden.Op zich een zeer voorspelbare verhaallijn met een zeer eenvoudige tekst, maar de vormgeving zorgt toch voor dat extraatje. De knappe illustraties lopen door over de dubbele pagina. Onderaan is er een reep van 2,5 cm wit gelaten, wat de prenten nog beter tot hun recht doet komen. Ook de zilvergrijze achtergrond die op alle bladzijden gebruikt wordt, draagt hiertoe bij. De zoektocht loopt ook verder dan een dubbele bladzijde per dier, dit maakt dat de ontmoeting met een nieuwe diersoort niet al te bruut gebeurt, zoals in vele gelijkaardige prentenboeken wel het geval is. De tekst is zeer basic gehouden. De eenzame momenten van de panda worden wel benadrukt door twee maal ongeveer dezelfde woorden te gebruiken. Dit stukje tekst zal zeker een gevoel van herkenning oproepen.


11 december 2017© Pluizer25http://www.pluizer.be
Eva Kramer
Panda is alleen, hij wil een vriendje. Maar hoe maak je vriendjes? Hoe zouden andere dieren dat doen? Flamingo’s, maki’s en pauwen doen dat op hun eigen manier. Zo komt Panda erachter hoe Panda’s vriendjes maken. Geestig en bemoedigend prentenboek in oblong formaat over vriendjes maken en jezelf zijn. De prenten, in stempel- en collagestijl, zijn geplaatst op een witte balk tegen een zilvergrijze achtergrond waar de kleuren van de dieren goed op uitkomen. De dieren zijn kleurrijk, panda is aandoenlijk, koddig en ondanks de eenvoud expressief. De tekst, in lettertype zonder schreef, staat in wit gedrukt in de prent en is kort en helder, passend bij de doelgroep. Tekstdelen zijn cursief of in groter lettertype om gedachten en uitroepen aan te geven. De auteur heeft meerdere prentenboeken voor kleuters op zijn naam staan. Mooi gedrukte en gebonden uitgave. Fijn prentenboek over vriendjes maken ontdekken wie je bent, dat uitnodigt te dansen als een flamingo of te springen als een maki. Vanaf ca. 4 jaar.
© NBD Biblion