Beschrijving

Ik ben een lelijk beest

Boek
Nederlands
Uitgegeven
door Gottmer in
Samenvatting
Vijf wilde dieren op de savanne zingen een lied over hoe lelijk ze zijn. Maar dan ontdekken de gnoe, de hyena, de oorgier, het wrattenzwijn en de maraboe dat ze niet de enige lelijke dieren zijn. Oblong prentenboek met kleurrijke illustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar

Recensie

Ik ben een lelijk beest

Miet Declercq, 10 juli 2018

In de savanne leven de mooiste maar ook de lelijkste dieren. De vijf lelijkste dieren bezingen hun kwaliteiten in dit boek. Dit zijn: het wrattenzwijn, de hyena, de oorgier, de gnoe en de maraboe. Eén voor één stellen ze zich voor in een mooi versje, zoals de gnoe bijvoorbeeld: 'Die baard, die staart, die vacht, zo lelijk als de nacht.' Elk op hun beurt passeren ze de revue. En op het einde van hun acte de présence zingen ze samen: 'We zijn een lelijk stel, een vreselijk lelijk stel ...  En als ze uitgezongen zijn verschijnen al de andere savannebewoners en zingen heel luid de lof van hun 'liefste' en 'mooiste' vrienden.Heel leuk en humoristisch verhaal, mooi geïllustreerd en fris ogend. De vertaling door Bette Westera lijkt mij heel getrouw en naar het einde van dit verhaal krijg je zin om luidop het savannelied hardop mee te brullen. De expressieve toets en de dynamiek die van de mooi getekende dieren uitgaat, maakt het geheel aantrekkelijk en zeer aanstekelijk om opnieuw en opnieuw voor te lezen. Smaken verschillen in ieder geval: wat de een raar en lelijk vindt, vindt de ander heel normaal en aantrekkelijk. Dat is het bijzondere aan dit boekje, dat ieder dier zijn nut heeft in de jungle en dat ze elkaar op de één of andere manier versterken. Een frisse kijk op dieren en heel ludiek verteld.


10 juli 2018© Pluizer30http://www.pluizer.be
Angelique Peters
Onder de wilde dieren die op de savanne leven, zijn vijf lelijke diersoorten: de gnoe, de hyena, de oorgier, het wrattenzwijn en de maraboe. Deze dieren vinden zichzelf lelijk en ontmoeten elkaar een voor een in het verhaal. Ze komen daardoor tot de ontdekking dat ze niet de enige lelijke dieren op de savanne zijn. Het verhaal is luchtig en vrolijk. De tekst bestaat voor een groot deel uit liedjes die de dieren waarin ze hun eigen uiterlijke kenmerken bezingen. Alle zinnen zijn kort en rijmen op elkaar waardoor het verhaal vlot leest. Jonge luisteraars ontdekken door de liedjes meer over de verschillende diersoorten. De illustraties zijn kleurrijk en vullen de volledige rechterpagina terwijl op de linkerpagina alleen de tekst is afgedrukt. Achter in het boek zijn vier verschillende categorieën beschreven waarin vijf dieren zijn onderverdeeld. De ene categorie beschrijft de vijf gevaarlijkste dieren op de savanne terwijl een andere categorie de vijf kleinste dieren beschrijft. Mooi uitgevoerd oblong prentenboek van het duo dat wereldberoemd werd door de boeken over de Gruffalo. Vanaf ca. 4 jaar.
© NBD Biblion