Beschrijving

Twaalf maanden in het bos

Boek
Nederlands
Uitgegeven
door Gottmer in
Samenvatting
Zal de vos de patrijs te pakken krijgen? En wat doet de beer in de winter, en wat gebeurt er allemaal onder de grond? Leer alle dieren kennen, en zie hoe het bos elke maand weer anders is. Groot kartonnen prentenboek met twaalf sfeervolle, gedetailleerde zoekplaten. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Twaalf maanden in het bos

Elin Arijs, 19 juni 2018

Dit boek werd getekend door de Poolse illustratrice Emilia Dziubak. Wanneer je het boek openslaat, krijg je eerste een overzicht van de dieren die voorkomen in het boek. Bij elk dier staat een duidelijke tekening met een korte beschrijving. Zo weet je ook direct naar wie je op zoek kan gaan in dit stevige kijkboek. De dieren die beschreven worden zijn grotendeels dieren die ook bij ons voorkomen in het bos. Dit maakt het erg herkenbaar voor kinderen.Elke dubbele pagina geeft - steeds hetzelfde - beeld op het bos. Het eerste blad toont wat de dieren doen in januari en per dubbele bladzijde schuiven we een maand op in het jaar. Zo kan je de dieren volgen doorheen het hele jaar en kom je te weten wie een winterslaap houdt, waar ze hun eten verzamelen en wie wanneer kleintjes krijgt. Dziubak gebruikt een aantrekkelijke tekenstijl. Heel duidelijk en herkenbaar. Op de pagina’s valt best veel te beleven. Je kan elke keer weer nieuwe dingen ontdekken. En als uitsmijter krijg je op de achterste dubbele pagina nog een doolhof vol beestjes en roofdieren.Een boek waar alle bruikbare ruimte optimaal gebruikt werd en waar je heel veel kijkplezier in kan hebben.


19 juni 2018© Pluizer28http://www.pluizer.be
Hannelore Rubie
Volg twaalf maanden lang de dieren in het bos: in dit groot formaat platenboek, met afgeronde hoeken en dunkartonnen bladzijden, gaat dat vanzelf. Afhankelijk van seizoen, weer en klimaat, kenmerken en (eet)gewoontes van dier en natuur zie, zoek en ontdek je veranderingen. Van beren die wakker worden uit hun winterslaap tot mieren die eitjes leggen onder de grond, van pasgeboren lieveheersbeestjes tot regenachtige spinnenwebben in de herfst. Waar je ook kijkt, het bos is één groot feest! Op de voorste schutbladen staan veel tekstblokjes, gedrukt in een zeer kleine letter, met eenvoudige informatie over alle dieren. Op de achterste schutbladen een grappig ondergronds doolhof, waarin de kleine beestjes roofdieren moeten zien te vermijden. Tussen de schutbladen in bevinden zich twaalf prachtige kijkplaten over dubbele pagina's, voor elke maand een. De gedetailleerde tekeningen nodigen uit om het bos en zijn bewoners te leren kennen – in alle seizoenen, het hele jaar rond. De enige tekst op de platen is de naam van de maand. Voor thuis, peuterspeelzaal, opvang en onderbouw basisschool. Om (samen) bladerend in te kijken, speuren, ontdekken, onderzoeken en om taal te geven aan de bezienswaardigheden. Vanaf ca. 4 jaar.
© NBD Biblion