Beschrijving

Recensie

Bij de dokter

Nicole Verbeke, 22 januari 2015
Coen gaat met zijn zusje Bibi en zijn papa naar het consultatiebureau. Daar wordt Bibi gemeten en gewogen en krijgt ze een prikje van de dokter. Coen vindt het een leuk uitstapje: hij gaat zelf op de weegschaal en tegen de meetlat staan en ook zijn ogen worden gecontroleerd.
Een nogal vlak verteld verhaaltje dat kinderen een idee geeft van wat er in een consultatiebureau gebeurt. De ingekleurde tekeningen zijn al even stereotiep, zelfs ouderwets.
22 januari 2015© Pluizer16http://www.pluizer.be
Didi Klijnsma-de Boer
Coen en z'n kleine zusje Bibi gaan met pap naar het consultatiebureau. Deel uit de serie peuterboeken van uitgeverij Kimio waarin je ziet wat er allemaal op het consultatiebureau gebeurt, zoals wegen, meten en nog veel meer. Er wordt duidelijk verschil gemaakt tussen een baby en een kleuter; de eerste moet de blokken in een doos doen, de tweede keurig stapelen. Kleurrijke, gedetailleerde tekeningen waar veel op te zien is en die exact weergeven wat de tekst vertelt. Drie- tot vierregelige tekst in zwart of wit, afhankelijk van de achtergrondkleur. Moderne versie van al eerder verschenen boekjes met hetzelfde thema; nu met papa die meegaat en met een islamitische mevrouw met hoofddoek in de wachtkamer. Bij het boekje is een website met achtergrondinformatie voor ouders en spelletjes voor kinderen. Vanaf ca. 2 jaar.
© NBD Biblion