Beschrijving

Otto met vakantie naar de zon ; Otto met vakantie naar de sneeuw

Boek
Nederlands
Uitgegeven
door Lannoo in
Samenvatting
Twee zoekplatenboeken over Otto die met zijn vader op vakantie gaat. Ze reizen met het vliegtuig naar de zon en gaan met de auto op skivakantie. Groot hardkartonnen prentenboek met kleurrijke illustraties, dat halverwege gedraaid moet worden. Vanaf ca. 5 jaar.

Recensie

Otto met vakantie naar de zon/ Otto met vakantie naar de sneeuw

Hedwige Buys, 24 juni 2015

Dit dubbelboek bevat twee eerder verschenen lusboeken ’Otto in de sneeuw’ en ‘Otto op de luchthaven’. De twee verhalen lopen mooi in elkaar over. Op de laatste bladzijde van 'Otto in de sneeuw' zien Otto en Papa in de lucht een vliegtuig. Op Otto’s vraag waarheen dat vliegtuig zou reizen, antwoordt papa dat hij dat te weten komt als hij het boek straks in de andere richting gaat lezen. “Maar eerst skiën!!”

Omgekeerd geldt hetzelfde. De laatste bladzijde van ‘Otto op de luchthaven’ toont het beeld van het vliegtuig hoog in de lucht boven de bergen. Daarin vraagt Otto zich af wat ze daar doen beneden in de sneeuw. Ook nu antwoordt papa dat hij dat te weten komt wanneer hij het boek in de andere richting zal lezen. Maar eerst even dit deel omdraaien en dat hen richting zon en zee zal brengen.

Deze grote hardkartonnen uitgave bevat stevige bladen met afgeronde hoeken en heeft alles om urenlang kijk- en leesplezier te garanderen. Ook al is er ontzettend veel te zien, te zoeken en te herkennen, de illustrator slaagt er telkens weer in om op een speelse wijze een herkenbare omgeving overzichtelijk weer te geven. Door de humor en vooral de kleine knipoogjes naar oudere lezers toe, kunnen lezers van alle leeftijden van dit boek genieten.


24 juni 2015© Pluizer30http://www.pluizer.be
F.P. Blauwhoff
De gelauwerde Vlaamse illustrator Tom Schamp bundelde de eerder uitgebrachte ‘Otto in de sneeuw’* en ‘Otto in de luchthaven’** op dusdanig knappe wijze dat ze een prachtig geheel vormen. De verhalen over Otto de kat zijn zogenaamde lusboeken, die je in twee richtingen kunt lezen. Bovendien kun je deze uitgave omkeren, om het tweede verhaal te lezen. We volgen Otto en zijn vader in het ene verhaal op hun autoreis naar de wintersport en in het andere verhaal reizen Otto en zijn vader met het vliegtuig naar de zon. De illustraties zijn een lust voor het oog en staan garant voor uren kijkplezier. Zelfs als je het boek meerdere malen hebt gelezen, zul je nieuwe verrassende elementen ontdekken. De jonge lezer zal genieten van de kleurrijke, humoristische tekeningen waarin zoveel te ontdekken valt en de vele grapjes van de illustrator zullen volwassenen absoluut bekoren. Zo staan er op de luchthavenborden Rio de Fevreiro, Caipirinha, Sydney (Pollack) en de vlucht naar Dallas Da1963 is deceased, een verwijzing naar de moord op J.F. Kennedy. Kortom, een heerlijk boek waar iedereen van zal genieten. Uitgave in groot formaat, waarvan alleen de hardkartonnen pagina's afgeronde hoeken hebben. Zeer geslaagde uitgave. Vanaf ca. 5 jaar.
© NBD Biblion