Beschrijving

Recensie

De reis van Raaf en Papegaai

Veroniek de Visser, 06 januari 2016

Raaf en Papegaai zijn helemaal in de ban van het verhaal van Neef Kaketoe. Die heeft immers een nieuwe plek gevonden, het paradijs nog wel! Alles is er mooier en beter dan in het bos. Dat klinkt zo aantrekkelijk dat Raaf en Papegaai beslissen om er samen naartoe te vliegen. Het wordt een heuse expeditie, want waar dat paradijs precies ligt, weet Neef Kaketoe niet. Wel dat het ergens ver weg is, over de oceaan en nog voorbij de savanne. Dat is maar povere informatie, toch wagen Raaf en Papegaai het erop en verlaten hun vrienden om samen de wereld te gaan ontdekken. De reis zal hen veel inzichten en wijsheid geven.

Auteur Li Lefébure schreef dit mooie avonturenverhaal en verrijkte het bovendien met boeiende weetjes over de natuur, bijvoorbeeld over verdampen en condenseren, waar de strepen van de zebra eigenlijk voor zorgen, wat magma is, enzovoort ... De sfeervolle en kleurrijke aquarellen van Jenny Bakker vormen een perfecte aanvulling bij dit voorleesverhaal voor kinderen vanaf zeven jaar (zelf lezen kan vanaf negen jaar).


06 januari 2016© Pluizer126http://www.pluizer.be
Ingrid van der Heijden
Voorleesboek met avonturen over Raaf en Papegaai. De twee vogels hebben van hun neef Kaketoe gehoord over het paradijs. Het is er mooi en groen, met veel dieren. Het is er lekker warm en er is genoeg fruit om van te eten. Raaf en Papegaai kunnen niet wachten, dus samen vliegen ze op weg naar het paradijs. Ze weten alleen niet precies waar het is. Ze steken de oceaan over en komen in het regenwoud terecht. Ze komen er veel vriendelijke dieren tegen. Er is alleen één nadeel, er valt veel regen in het regenwoud. Nee, dit kan het paradijs niet zijn als er zo veel regen valt. De vrienden vliegen verder en komen op savannes terecht, op de Zuidpool en in de woestijn. Geen enkel gebied past bij het beeld dat de vogels hebben van het paradijs. Uiteindelijk komen ze op een mooie plek uit, die hun bekend voorkomt. Bekend gegeven dat 'het paradijs' bij je thuis is. Het is een doorlopend verhaal dat uit vrij korte hoofdstukken bestaat, waarin feiten over de natuur en dieren zijn verwerkt. Het boek bevat mooie illustraties in heldere kleuren, van klein tot paginagroot. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
© NBD Biblion