Beschrijving

Recensie

De wilde heks. De boodschap van de valk

Sieglinde Duchateau, 16 maart 2016

'De boodschap van de valk' is het tweede boek van 'De wilde heks', een toegankelijke reeks over dieren en hekserij. Je beleeft het verhaal door de ogen van de twaalfjarige Clara, die als ik-persoon over haar avonturen vertelt. Het meisje heeft ondertussen aanvaard dat ze een wilde heks is en ze probeert te overleven  met haar magische krachten, maar op school wordt ze gepest. Nu krijgt ze onverwachts een nogal cryptische boodschap van een valk: ‘Onthoud Viridian’. Shanaia roept de hulp in van Clara. Landgoed Westmark, haar erfenis, werd door de boosaardige Chimaera ingenomen. Tegen alle wetten der wilde heksen in heeft ze dieren onderworpen, zodat ze zelf geen eigen wil meer hebben. Samen met haar vriend Oscar en tante Isa snelt Clara Shanaia te hulp, die haar huis terug wil. Ze worden geconfronteerd met een bijzonder wezen Niks en Viridian blijkt een wilde heks te zijn die niet vergeten wil worden. Kat lijkt Clara in de steek gelaten te hebben, maar hulp komt soms uit onverwachte hoek. Is het mogelijk om Chimaera opnieuw te overwinnen of is dit een onmogelijke opdracht?

Eenvoudig verteld, vlot leesbaar, weinig bijzonder boek, maar goed voor jonge meisjes die ervan dromen om bijzondere krachten te bezitten of die begaan zijn met dieren.


16 maart 2016© Pluizer213http://www.pluizer.be
Elizabeth Kooman
Clara moet er nog steeds aan wennen dat ze een wilde heks is en kan zich nog moeilijk zelfstandig bewegen in de wilde wereld. Ze doet meestal een beroep op Kat en op tante Isa. Maar als tante Isa en Clara’s vriendje Oscar gevangen zijn genomen door Clara’s aartsvijand Chimaera, kan alleen Clara hen te hulp komen. Kan zij dat, en durft zij dat? De fantasyserie 'De wilde heks' speelt zich af in de gewone wereld en in de ‘wilde wereld’, waarin ik-verteller Clara een wilde heks is en met dieren kan praten. Dieren zijn in die wereld gelijkwaardig aan de mensen. Clara is een gewoon meisje dat gaandeweg haar kracht ontdekt en ook in de gewone wereld steviger in haar schoenen komt te staan. De taal is vrij eenvoudig en nogal beschrijvend. Ook behapbare hoofdstukken en een ruime bladspiegel maken het verhaal toegankelijk. Met de serie ‘De kronieken van de zieneres’ werd de Deense fantasyschrijfster Lene Kaaberbøl internationaal bekend. Eerder verscheen het eerste deel van 'De wilde heks': 'De vuurproef'* (2015). Vanaf ca. 10 jaar.
© NBD Biblion