Beschrijving

Het grote knutsel- en speelboek

Boek
Nederlands
Uitgegeven
door De Vier Windstreken in
Samenvatting
Vliegende tapijten weven of piratenschepen vouwen: zo'n honderd ideeën om te knutselen met papier, hout en vondsten uit de natuur worden stap voor stap uitgelegd. Met werkfoto's en grote kleurenfoto's van de knutsels. Met hulp vanaf ca. 4 jaar, zelfstandig vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Recensie

Het grote knutsel- en speelboek

Veroniek de Visser, 06 januari 2016

Dit knutselboek slaagt erin om de fantasie en creativiteit van een kind te prikkelen. Dat is niet verwonderlijk want de auteur/illustrator, de Duitse Sabine Lohf, is een bekend knutselexpert. Vaak zijn knutsels alleen maar mooi om naar te kijken, maar met de meer dan honderd kleurrijke ontwerpen uit dit boek kan je ook nog spelen, er verhalen bij verzinnen, muziek maken of de duisternis verlichten, en nog veel meer andere dingen. Na wat uitleg over de verschillende materialen en basistechnieken wordt de jonge knutselaar stap voor stap naar een eigen ontwerp gegidst. De knutselideeën zijn ingedeeld op materiaal - papier, klei, hout, karton, natuurschatten, stof, kurk - en de instructies worden nog duidelijker dankzij de heldere illustraties. De meeste materialen zijn thuis of in de natuur te vinden, zoals takken, dennenappels, schelpen, veren, lege eierdozen, wijn- en champagnekurken, cadeaulinten, enzovoort. Hier en daar is de hulp van een volwassene welkom, en dat treft, want knutselen is leuk voor de hele familie, zeker met dit originele doe-boek!


06 januari 2016© Pluizer160http://www.pluizer.be
Lies Dijkstra-Kingma
Vliegende tapijten weven of piratenschepen vouwen: meer dan honderd originele knutselideeën worden in dit opvallend kleurrijke boek beschreven. De werkstukken zijn ingedeeld op zeven basismaterialen, te weten papier, karton, hout, stof, klei, natuurvondsten en kurk. Elk werkstuk beslaat een dubbele bladzijde. Ze hebben soms speelse titels als sprookjesachtige bladfiguren, vingertheater (van klei) en een aardappel-karavaan. Bij elk werkstuk staat vaak een duidelijke stap-voor-stap instructie en kleine werkfoto's in kleur. Daarbij worden vaak nog onder meer tips gegeven in korte doorlopende teksten. De lettertypes zijn vrij klein. Voor elke bladzijde is een andere, veelal heldere kleur gekozen voor de achtergrond. Van het eindresultaat is er een paginagrote kleurenfoto opgenomen. Als de knutselwerkjes klaar zijn, kunnen ze worden gebruikt om bv. mee te spelen, er een verhaal bij te maken of er muziek mee te maken. De meeste, ook originele, werkstukken zijn eenvoudig te maken, soms met een beetje hulp van een ouder. Met hulp vanaf ca. 4 jaar, zelfstandig vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.
© NBD Biblion